Proces-verbal privind valorificarea bunurilor prin vanzare directa
Raspuns oferit de Portal Managementul Deseuriloradmin site
- model –
I._
Antetul Administratiei Fondului pentru Mediu
Nr. .......................... din ..........................
Dosar de executare nr. .../......
Proces-verbal privind valorificarea bunurilor prin vanzare directa
Incheiat astazi .........................., luna ............................., anul .................., ora ..........................
In temeiul art. 249 alin. (2) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare.
Pentru stingerea creantelor fiscale restante, specificate in titlul executoriu/titlurile executorii nr. .......................... /data1) .............., emis/emise de .........................., s-au valorificat prin vanzare directa2) .......................... realizata intre:
Debitor: ......................... (numele, prenumele/denumirea, forma juridica) cod de identificare fiscala3) .......................... str. .......................... nr. ......................... localitatea .......................... judetul .......................... |
Cumparator: ......................... (numele, prenumele/denumirea, forma juridica) cod de identificare fiscala3) str. .......................... nr. ......................... localitatea .......................... judetul .......................... |
____
1)In cazul in care s-au emis mai multe titluri executorii, se vor indica pentru toate numarul si data emiterii.
2)Denumirea bunului/bunurilor valorificat/te prin vanzare directa.
3)Se vor mentiona: codul numeric personal, numarul de identificare fiscala, codul de inregistrare fiscala sau codul unic de inregistrare, dupa caz.
Datele de identificare ale bunurilor:
- cladire in suprafata de .......................... compusa din .......................... si construita din ......................., stare de uzura/elemente particulare .........................., situata in localitatea .........................., str. ...................... nr. .........................
- teren4) .......................... in suprafata de .........................., situat in .........................., str. ......................... nr. ..........................
____
4)Se va mentiona felul terenului.
- alte bunuri imobile/ansamblu de bunuri imobile ..................., situate in localitatea ....................., str. ....................... nr. ....................
- bunuri mobile/date de identificare5) ..........................
____
5)Se vor mentiona denumirea bunurilor mobile si datele de identificare ale acestora.
- descrierea sumara a bunurilor mobile ....................................................
Valorificarea bunurilor imobile s-a facut la pretul de .......................... (lei) pentru care s-a calculat T.V.A. in suma de ........................................... (lei) sau, dupa caz, este operatiune scutita de taxa potrivit art. 292 alin. (2) lit. f) sau g) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
Daca debitorul este inregistrat normal in scopuri de T.V.A./are codul de inregistrare in scopuri de T.V.A. anulat potrivit prevederilor art. 316 alin. (11) lit. a)-e) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, in cazul in care vanzarea este taxabila, in conformitate cu prevederile titlului VII din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 1/2016, cu modificarile si completarile ulterioare, bunurile mobile/imobile sechestrate se vor valorifica cu taxa pe valoarea adaugata calculata prin aplicarea cotei standard de T.V.A. de .... % sau, dupa caz, a cotei reduse de T.V.A. de .... % asupra bazei de impozitare determinate potrivit legii.
In conformitate cu prevederile art. 249 alin. (2) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, prezentul proces-verbal constituie titlu de proprietate, pe baza caruia, in cazul bunurilor imobile, se face inscrierea in cartea funciara.
Impotriva prezentului inscris cel interesat poate introduce contestatie la instanta judecatoreasca competenta, in termen de 15 zile de la comunicare sau luare la cunostinta, in conformitate cu prevederile art. 260 si 261 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare.
Potrivit dispozitiilor art. 9 alin. (2) lit. d) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, cand urmeaza sa se ia masuri de executare silita nu este obligatorie audierea contribuabilului.
Prezentul proces-verbal s-a incheiat in .......................... exemplare.
Conducatorul organului de executare: Numele si prenumele .......................... Semnatura .......................... L.S.
Executor fiscal Numele si prenumele .......................... Semnatura .......................... |
Cumparatorul (sau reprezentantul sau legal) Numele si prenumele .......................... Semnatura .......................... L.S. |
II._
1. Denumire: Proces-verbal privind valorificarea bunurilor prin vanzare directa
2. Format: A4
3. Caracteristici de tiparire: se tipareste pe o singura fata. Se tipareste din sistemul informatic si/sau se poate edita cu ajutorul tehnicii de calcul.
4. Se utilizeaza in baza art. 249 alin. (2) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare.
5. Se intocmeste in 3 exemplare de organul de executare.
6. Circula:
- 1 exemplar la cumparator;
- 1 exemplar la debitor.
7. Se arhiveaza 1 exemplar la dosarul de executare.
Newsletter Portal Managementul Deseurilor
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul Portal Managementul Deseurilor si primesti cadou Raportul special "Obligatii pentru managerii de mediu in 2024"!